Karayolu Taşımacılığı Maliyetleri
Ağırlık, hacim, tehlike arz edip etmemesi ve taşınacak mesafe karayolu taşımacılığı maliyetleri belirlenmesinde büyük rol oynar.
Denizyolu taşımacılığı son zamanları en çok tercih edilen taşımacılık yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle çok sayıda önemli kazanımları sunuyor olması denizyolu taşımacılığının tercih edilmesini mümkün kılmaktadır. Peki denizyolu taşımacılığı türleri nelerdir? İşte ayrıntılar!
Temelde denizyolu taşımacılığı söz konusu olduğunda gemi ve yük türüne göre bir sınıflamadan söz etmek mümkün olmaktadır. İşte denizyolu taşımacılığında ön plana çıkan 5 farklı deniz taşımacılığı türü:
Görüldüğü üzere denizyolu taşımacılığının çok farklı türleri bulunmaktadır. Bu aşamada denizyolu taşımacılığında hangi tür taşımacılıktan faydalanılacağına taşınılacak olan yükün özellikleri dikkate alınarak karar verilmektedir.
Özellikle petrol ya da petrol ürünlerinin taşınması söz konusu olduğundan en yaygın denizyolu taşımacılığı türleri arasında yer alan tanker taşımacılığı hizmeti kullanılmaktadır. Esasında tanker taşımacılığına tehlike madde taşımacılığı da denilmektedir. Elbette ki tanker taşımacılığı sadece petrol ve petrol ürünlerinin taşınmasında kullanılmamaktadır. Bununla birlikte kimyevi madde ile gaz gibi sıvı yüklerin taşınmasında da tanker taşımacılığı tercih edilmektedir. Yine LPG ile LNG gibi isimlendirilen sıvılaştırılmış olan gazlar da tanker taşımacılığı aracılığıyla nakledilmektedir.
Denizyolu bağlantısının karayolu bağlantısıyla desteklendiği taşımacılık alanına Ro – Ro taşımacılığı denir. Özellikle kamyon ya da tır gibi yük araçlarının büyük gemilerle taşınmasına Ro – Ro taşımacılığı denilmektedir. Günümüz itibariyle en çok gelişim gösteren alanların başında Ro – Ro taşımacılığı yer almaktadır. Çünkü uluslar arası taşımacılık analında bu tür taşımalara olan ilgi her geçen gün itibariyle artış göstermektedir. Ayrıca Ro – Ro taşımacılığı tam anlamıyla kapıdan kapıya bir nakliyat hizmetini de sunmaktadır.
Hububat başta olmak üzere maden cevheri ile petrol taşıyıcılarının tercih edildiği denizyolu taşımacılığına kombine taşımacılık adı verilmektedir. Belirli standartlara bağlı olarak üretilen konteynerlerin gemilere yerleştirilmesiyle yapılan taşımacılık konteyner taşımacılığı olarak isimlendirilmektedir. Konteyner taşımacığını günümüz itibariyle denizyolu taşımacılığının büyük bölümünü tek başına üstlenmektedir.
Kömür, hububat, tuz, çimento ya da şeker gibi dökme yüklerin taşınmasını sağlayan denizyolu taşımacılığına dökme yük taşımacılığı denilmektedir. Görüldüğü üzere denizyolu taşımacılığı türleri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı seçenek çıkmaktadır.
Denizyolu taşımacılığı ile ilgili teklif almak için www.glojistik.com/hizmet-detay/denizyolu-tasimaciligi/19 linkimizi ziyaret edebilirsiniz.
Bizimle İletişime Geçin
Ağırlık, hacim, tehlike arz edip etmemesi ve taşınacak mesafe karayolu taşımacılığı maliyetleri belirlenmesinde büyük rol oynar.
Karayolu taşımacılığında kullanılan araçlar firmamız G Lojistik tarafından düzenli bakımları yapılarak hizmetinize sunulur.
Doğru ve güvenli proje yük taşımacılığı hizmeti veren firmamız, hasarsız bir taşımacılık avantajı sunar.
Proje taşımacılığının fırsatları nelerdir denildiğinde ilk akla gelen, firmamızın sunduğu ek avantajlar olmalıdır.
Ülkemiz liman ülkesi olduğu için denizyolu taşımacılığı çeşitleri ile uluslararası arenada ismini duyurmuştur.
Türkiye’de denizyolu taşımacılığı, ürün taşıma yollarında daha ekonomik olduğundan daha çok gelişebildi ve tercih edilir oldu.
Proje kargo taşımacılığı hizmeti ile projenin içeriğini oluşturan yükler, doğru yöntemlerle ve doğru araçlar ile taşınmalıdır.
Karayolu taşımacılığı yetki belgeleri taşınan yük türüne göre değişiklik gösterir. Bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.
Havayolu yük taşımacılığı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz. Teklif almak için sitemizi ziyaret edin.
Çözümlerimizden sizde faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.
İletişime Geç