Proje Taşımacılığı Süreçleri

Proje taşımacılığı süreçleri profesyonel bir lojistik firması ile planlı ve kusursuz ilerleyerek ürünleri adrese teslim eder.
Proje Taşımacılığı Süreçleri

Proje Taşımacılığı Süreçleri

Proje taşımacılığı süreçleri standart sayılan ölçülerden daha ağır, büyük ve hacimli ürünlerin taşınması için planlanan yöntemlerdir. Proje taşımacılığında yol ve teslimat süresinin dikkatli bir şekilde ayarlanması ve tam zamanında teslim edilmesi gerekir.

Taşınan yüklerin zarar görmesi halinde maddi olarak yüksek zararlar meydana geleceğinden güvenilir bir lojistik firmasıyla çalışmak oldukça önemlidir. Proje taşımacılığı ile taşınan ürünler şunlardır:

  • Kamusal ya da özel sektör fabrika ürünleri
  • Rafineri
  • Madencilik
  • Enerji
  • İnşaat
  • Altyapı malzemeleri
  • Cihaz ve donanımlar

Proje taşımacılığı ürünlerin yüklenmesi, depolanması, taşınması ve dağıtılması konusunda tümden bir planlama içerir. Özel yükler olduğu için taşıma rotası da kişiye özel belirlenir ve müşterinin talepleri doğrultusunda ilerler.

Proje Taşımacılığı Nedir

Proje taşımacılığı standart ölçülerden farklı olarak daha büyük ve ağır yüklerin özel araçlarla ve özel planlama ile istenilen adrese teslim edilmesidir. Ürünler özel olduğundan taşıma araçları da özel olarak belirlenir. Proje taşımacılığı süreçleri profesyonel bir lojistik firması tarafından belirlenmelidir.

Ürünlerin nasıl taşınacağı, montajı ve demontajı, araca yüklenip boşaltılması aynı profesyonellikle gerçekleştirilmesi gereken işlemlerdir. Ürünlerin sayısına ve yapısına göre yola çıkmadan önce risk analizleri de yapılarak bunlara karşı önceden önlemler alınır.

Standart ölçülerden farklı ağırlıktaki ya da boyuttaki ürünlerin genellikle yedekleri olmaz. Bu sebeple taşıma yapacak firma ile müşteri arasında tazminat sözleşme yapılır. Ürünler lojistik firması tarafından sigortalanır.

Proje Taşımacılığı Yapan Firmalar

Proje taşımacılığında kullanılan araçlar özel tasarım ve müşteriye özel olur. Ürünlerin teslimatı için tercih edilecek yol dikkatle belirlenir ve yol üzerindeki tüneller, köprüler, alt ve üst geçitler, yoldaki şerit sayıları, üst geçitten geçilmesi gerekecekse üst geçidin kaç kilogram ağırlığa dayanıklı olduğu gibi hususlar dikkatle araştırılır ve buna göre güzergah oluşturulur.

Karayolu güzergahı kullanılacağı zaman “kırkayak” denilen özel araçlar kullanılır. Denizyolu ya da demiryolu kullanılacağı zaman özel taşıma kutuları ve düzeneklere ihtiyaç duyulur. Taşınacak ürüne uygun bir araç seçmek oldukça önemlidir.

Etiketler: proje taşımacılığı süreçleriproje taşımacılığı nedirproje taşımacılığı yapan firmalar

Çözümlerimizden Yararlanmak İçin

Bizimle İletişime Geçin

Teklif Al
Bizimle İletişime Geçin
Kargo Gönder
Bizimle İletişime Geçin

Haberler

Express Kargo

Express kargo teslimat süreleri ve güvenlik önlemleri, modern yaşamın getirdiği ihtiyaçlara cevap veriyor.

A Noktasından B Noktasına Hızlı Teslimat

Çözümlerimizden siz de faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

İletişime Geç
Video
whatsapp